מאז שאני זוכרת בצורה ברורה את ימי ההולדת שלי, שזה בערך מגיל 6, הקפדתי לחגוג אותם בחברת חברים טובים. בכל שנה (למעט אולי כשנאלצתי לסגור בצבא) תכננתי את המסיבה לפרטי פרטים: קונספט, כיבוד, מוזמנים, שקיות הפתעה לאורחים ותוכנית אומנותית. מימי שליית סוכריית טופי מתוך ערמת קמח, דרך פינות זולה על הגג של ההורים ועד למסיבות נושא של ממש שמאפיינות את השנתיים האחרונות (ויש מי שיאמר הבורגניות) שלי.
שלא תחשבו שאני עושה יותר מדי טררם מיום ההולדת שלי (לא שזה לא לגיטימי). אלא שמבחינתי יום ההולדת שלי זו פשוט עוד הזדמנות למפגש חברים, אבל כזה שנותן לי לגיטימציה להשקיע בפרטים הקטנים. למעשה לקראת ימי ההולדת שלי אני עובדת קשה: מלקטת רעיונות, עורכת קניות, מבשלת וכמובן מארחת. זו לא עבודה קלה, אבל ללא ספק היא גורמת לי סיפוק רב.
בשנה שעברת חגגתי במסיבה בסגנון מקסיקני והשנה נכנס לי ג'וק פריזאי לראש והחלטתי לחגוג מסיבת יום הולדת בסגנון צרפתי. נעזרתי מעט בפינטרסט ורבות בדמיון כדי ליצור אווירה חגיגית, מדליקה, קלילה ומיוחדת. כמנהגי: א. אני הולכת לספר לכם מה ואיך היה, ב. אני הולכת להסביר ב-ד-י-ו-ק איך גם אתם יכולים לערוך מסיבה צרפתית. תהנו!
המקום והשעה
משיקולי לו"ז הקדמתי קצת את החגיגות עם החברים, לסופ"ש שלפני יום ההולדת עצמו. המרוויחים הראשיים הם אתם שיכולים לקרוא את הפוסט ממש בתאריך יום ההולדת עצמו.
הפעם החגיגות התקיימו בהיקף מצומצם יחסית בסלון של הבית שלנו. הצעצועים הוחבאו, הלול קופל, שולחן האוכל נפתח ושולחן הקפה במרכז הסלון הפך ל"בר משקאות מאולתר". השעה הנבחרת הייתה 11:00, בוהריים. בתור אמא לתינוק אני נמצאת במיטבי בשעות היותר מוקדמות של היום, מה גם שרציתי שהחברים יוכלו להנות קצת מה"פלא הקטן" וללא ספק הוא נפלא הרבה יותר בשעות האור.
עיצוב
על השולחן נפרסה מפת משבצות בכחול-לבן והמראה הושלם עם כוסות ומפיות כחולות וצלחות באדום בוהק ולבן, בהתאמה לדגל צרפת. בנוסף, הצבתי פסלון של מגדל אייפל שהשקיף על הנעשה בשולחן. מעל השולחן תליתי שרשרת דגלונים באדום-כחול ושרשרת תואמת נתלתה גם על הוילון.
את האוכל עטרו דגלונים קטנים שהכנתי באמצעות וואשי טייפ מקסים שרכשתי מ-רעותא. הוואשי טייפ הודבק על קיסמים ונגזר באמצעות המספרים המזוגזגים שקניתי באיביי. כדי שהאורחים יוכלו לדעת מה הם הולכים לאכול תקעתי גם שלטי לוח גיר קטנטנים שהכנתי באמצעות טפט לוח עליו כתבתי עם גיר ובאמצעותו גם הכנתי את השלט Bon Apettite.
כיבוד
כיאה למסיבת בוהריים המשקאות היו יינות מבעבעים ולבנים וכן משקאות קלים. המבעבעים הולכים מצוין בכוס גבוהה שבתחתיתה נח לו איזה פרי יער או ליצ'י. אני בחרתי להחליף את פירות היער בסוכריות גומי בצורת לב והתוצאה הייתה מקסימה וטעימה לא פחות.
קרואסונים ממולאים- חציים בגבינת שמנת וסלמון ובחציים בממרח עגבניות מיובשות וגבינת עזים. איך מוצאים קרואסונים מתאימים? פונים מראש למאפייה השכונתית ומבקשים שיכינו לכם קרואסונים ריקים, המכונים באופן מרגיז "קרואסון חמאה" למרות שהם בכלל פרווה, ומדגישים שהם צריכים להיות ללא מי סוכר. הבצק עדין טיפה מתקתק, אך המתיקות הזו עושה רק טוב למנה.
סלט רוקפור- סלט טעים טעים המורכב מחצי חבילת עלי בייבי (חבילה גדולה של שופרסל), מאה גרם רוקפור, 4 אגסים פרוסים דק, חופן נגיב של פקאנים סינים שבורים וויניגרט המורכב מ- שליש שמן זית, שליש חומץ בלסמי ושליש דבש. מעדן!
קישים- קיש 4 הבצלים וקיש בטטה של האחת והיחידה מאיה מ"בצק אלים". טיפ לחסרי זמן ו/או סבלנות את הבצק של מאיה אני מחליפה בבצק פריך מרודד של "מעדנות" שאפשר למצוא היום בכל מקרר קפואים של רשת גדולה. עובי מושלם, בצק מצוין ואפס השקעת זמן.
קינוחים- פרופיטרולים בצרפתית או פחזניות בעברית שקניתי בסופר מפאת חוסר זמן ואנרגיה, עוגת "עקיצת הדבורה" שהביאו חברים יקרים מקונדיטוריית "שמו" וכן עוגיות משקפיים/אוזניים הצרפתיות האלה שדווקא כן הכנתי בעצמי (ותודה לאורה גזית שגילתה לי את הטריק):
מפשירים בצק עלים, מפזרים שכבת סוכר דקה על משטח העבודה, מניחים עליו רצועה של בצק עלים ומפזרים מעל עוד שכבת סוכר דקה, מרדדים עד שהבצק מכפיל את רוחבו פי 1.5.
מי שרוצה לפנק יכול למרוח את הבצק בחמאה מומסת (25 גרם מספיקים לחצי חבילת בצק עלים). חותכים את הבצק לשתי רצועות בדיוק במרכז כך שכל רצועה עומדת בפני עצמה. מגלגלים פנימה את שני הקצוות של הבצק ויוצרים שני גלילים מודבקים. חותכים פרוסוץ בעובי 1 ס"מ, מסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות (או עד שמזהיב). חוזרים לעשות את אותה פרוצדורה עם רצועת הבצק השנייה. מחבילת בצק עלים אחת יוצאות כ-80 עוגיות.
מה עוד היה לנו? סלט ירקות קצוץ, סלט עלים ועגבניות שרי שתובל ברוטב של סלט הרוקפור, קצת גבינות מסריחות ולחם בייתי שנאפה באופה לחם ממש בסמוך להגעת האורחים.
פינת צילום
אני אוהבבבת פינות צילום והפעם הפינה לבשה רוח צרפתית במיוחד. הצטיידתי בבארטים המהממים האלה שקניתי במחיר ממש מצחיק באיביי. אם מישהו מתכנן לעשות מסיבה דומה בחורף, הייתי ממליצה להזמין בארטים כאלה לכל האורחים ולשכנע אותם להסתובב איתם כל הערב- זה כל כך חמוד!בנוסף, רכשתי משקפי היפסטרים גם הן במחיר מצחיק, צעיף חמוד ל"צרפתיות" ואיך לא- שפמים!
התוצאות היו משעשעות והן לגמרי מדברות בעד עצמן:
אז… היום אני חוגגת 29 שנים ואניקה הבלוג חוגג כבר שנתיים. השנה הזו התאפיינה בשינוי משמעותי שעברתי אני עצמי ועברנו אנחנו בתור משפחה. בתור אמא במשרה מלאה, היה לי סופר קשה להתייחס אל אניקה כמו שבאמת מגיע לה ומגיע לכם כקוראים נאמנים. מקווה מאוד שבשנה הקרובה אניקה תחזור לפעילות במלוא הדרה ואני אמשיך לעשות דברים שאני באמת באמת אוהבת!