אני מאוד מתחברת לאנשים שהולכים אחרי החלומות שלהם, הם תמיד מעוררים בי השראה. אם החלומות שלהם גם קשורים לאוכל, איכותי, מעוצב ומסוגנן למופת, אז בכלל….
לאהוב
מיכל לוי היא שפית ובעלת קייטרינג לאירועים קטנים. לפני 10 חודשים היא חזרה לישראל אחרי הגשמת חלומות בניו יורק ובאיטליה אליהם היא נסעה למסע בעקבות האהבה לאוכל. בתחילת דרכה טסה מיכל לניו יורק עם שתי מזוודות ורצון לעסוק באומנות. מהר מאוד היא התחברה דווקא לתחום האוכל ולאנשים: "ראיתי שדרך האוכל אני יוצרת חברה, סביבה ואווירה". היא התחילה לעבוד כשפית פרטית והקימה עסק קטן לארוחות בראנצ' בבתים פרטיים. מניו יורק היא חזרה לארץ ועבדה בכמה מסעדות מקומיות.
בארץ היא הרגישה מחנק ולא הצליחה לממש את האומנות שבה או לחוות תרבויות אחרות ולכן החליטה ללכת אחרי החלום האמיתי- להיות שפית באיטליה. ההתחלה לא הייתה פשוטה, חצי שנה מיכל למדה את השפה ואת התרבות ואת ההבדלים בין המטבח בצפון למטבח בדרום. לכל מחוז הרי יש את התרבות שלו, את השפה שלו, את המטבח שלו. "אחרי הרבה מאבקים וימים קשים התחלתי לקבל עבודות ולאט לאט הצלחתי להגשים את חלומי ולהיות שפית בלב רומא."
"אחרי העיר הגדולה עברתי לדרום איטליה, למחוז פוליה, שם הייתי שפית של מלון בוטיק קטן בין הכרמים, עם משק חקלאי אורגני, ויקב שייצר 11 סוגי יין. המלון ששכן על 80 דונם של כרמים, מטעים ועצי זית, פתח את מסעדת המלון גם לאורחים מבחוץ, לאירועים פרטיים, מסיבות יום הולדת, מסיבות קוקטייל, אירועים משפחתיים ואירועים עסקיים".
לאכול
כדי לשמור על החלום הקטן שלה, כשחזרה לישראל, פתחה מיכל קייטרינג והתחילה ליצור אירועים פרטיים בהם היא מרימה כל פעם מחדש "מסעדה ליום אחד" עבור אותו אירוע. האוכל, הצוות, התאורה, המוזיקה, התפריטים – הכל נוצר לכל אירוע כל פעם מחדש. בזכות האירועים, היא מספרת, היא יכולה לשמור על כל המסע שלה ולהביא אותו לכאן, לבית הישראלי.
להתחתן
מיכל מתמחה במגוון סוגי מטבחים, רובם "כושר סטייל": "כרגע אני בוחרת שלא לעבוד עם תעודת כשרות כדי לא להגביל את הלקוחות שלי ואותי. אני עושה הכל במטבח שלי: מאפיית הלחמים והכנת המתבלים, דרך המנות הראשונות והעיקריות ועד לקינוחים. לא הייתי רוצה לוותר על אף שלב כרגע לטובת תעודת כשרות".