אם אתם שואלים את עצמכם- אז מה עושים אחרי הצעת הנישואין ואיך מפיקים חתונה ונשארים שפויים? המדריך שלפניכם הוא בדיוק מה שהייתם צריכים להתחלת תהליך הפקת חתונה.
שלב ראשון: דמיינו…
אני תמיד מציעה להתחיל את מסע הפקת החתונה שלכם במסע אל הדמיון. באווירה נעימה, ביחד או לחוד, כל אחד מדמיין לעצמו איך תרצו שיראה האירוע שלכם. לא לכל אחד יש חזון ברור לקראת החתונה אבל בהחלט אפשר לראות בעיני רוחכם את התקופה בה תרצו שתתקיים החתונה, עונת השנה, ערב/צהריים, בגן פתוח/באולם, חתונה מצומצמת או גדולה, בסגנון קלאסי, כפרי או טבעי- נסו לדמיין לפרטי פרטים את המקום, הלבוש, המוזיקה, האווירה שיגרמו לכם להרגיש הכי טוב.
שלב שני: תיאום ציפיות מס' 1
ברגע שאתם מצליחים לדמיין את החתונה- שתפו זה את זה באירוע שבניתם בראש ובדקו שיש בניכם הסכמה והבנה כללית. כמובן שלא חייבים להסכים על כלל הפרטים הקטנים, אבל הרגע הזה הוא הזמן והמקום לתאם עמדות וחזית אחידה לגבי האירוע שלכם. אמרו לבן הזוג את האמת הפשוטה שאתם רואים לנגד עינכם, שתפו אותו בהתלבטויות ובפרטים שחשובים לכם במיוחד. כשהפקת החתונה תהיה בעיצומה יהיה הרבה יותר מסובך לומר לבן הזוג את האמת אודות התחושות שלכם לגבי הערב.
במידה ויש בינכם חילוקי דעות, זכרו לבחור את ה"קרבות" שלכם בחוכמה- מה עקרוני לכם מאוד בחתונה ועל מה אתם מוכנים להתפשר. אם בן הזוג שלכם רואה את עצמו מתחתן כשהוא נועל סנדלי שורש, חשבו פעמיים האם שווה לכם לריב על העיקרון הזה או שמוטב לשמור את האנרגיות לויכוחים על עקרונות חשובים הרבה יותר, כמו הרצון שלכם לחתונה צמחונית למשל.
שלב 3: תיאום ציפיות מס' 2
על אף שאתם אלה שנכנסים לברית הנישואין זכרו שיש עוד מספר אנשים שמעורבים בכל הסיפור- ההורים בפרט והמשפחות בכלל. בין אם תקבלו בזרועות פתוחות את מעורבות ההורים באירוע ובין אם תרצו לצמצם אותה למינימום, אתם תהיו חייבים לשתף אותם במתווה האירוע עליו החלטתם. אחד הנושאים החלוקים ביותר בין משפחות הוא מספר המוזמנים של ההורים לאירוע: אם הזוג מעוניין באירוע אינטימי, זה יחייב את ההורים לצמצם משמעותית את המוזמנים ולוותר על הזמנת בת הדוד מדרגה שנייה.
חשוב שתגדירו להורים מראש את כמות האורחים שאתם מעוניינים בהם ותדרשו רשימת אורחים עדכנית כמה שניתן. זוגות רבים מגלים שרשימת המוזמנים של ההורים הכפילה את עצמה תוך חודשיים בעוד שהם החליטו על הפקת אירוע אינטימי.
שלב 4: שתי הגישות
בדרך כלל זוגות נוקטים באחת משתי הגישות בכל הנוגע להפקת החתונה שלהם:
גישת ה"זו החתונה שלנו ואנחנו עושים מה שטוב לנו"- בגישה זו הזוג עושה את בחירותיו ע"פ העדפותיו האישיות בלבד ולעיתים בניגוד לדעה או העדפה של ההורים.
גישת ה"זה לא רק אנחנו שמחתנים, אלא ההורים שלנו שמחתנים את הילדים שלהם"- בגישה זו הזוג עושה את בחירותיו תוך התחשבות ברצון וההעדפות של ההורים. לדוגמא, אם ידוע שהמשפחה המורחבת מעדיפה הגשה לשולחנות על פני בופה, הזוג יעדיף מראש הגשה לשולחנות. חשוב לציין שזו לא דרך לגרום להורים להשתלט על החתונה ולגרום לה להיות מנוגדת לחלוטין לרצון הזוג, אלא דרך נועם שמפשרת בין רצון הזוג לבין אירוע שיגרום להורים שלכם להרגיש בנח.
חשוב לציין שאין שחור לבן ושכל זוג נוקט באחת מהעמדות בכל פעם שניצבת מולו דילמה ולא תמיד באופן גורף. זכרו לעשות את התמרון בין רצון המשפחה לבין הרצונות שלכם בחוכמה ובכבוד. את ההחלטות המתקבלות תמיד כדאי להציג להורים ולנמק מהשיקולים והטעמים שלכם. יחד עם זאת למדו לגדל אטמי אוזניים ועור של פיל כנגד ביקורת, הערות ותהיות של המשפחה שעלולים להיות לא ענייניים ואף פוגעים.
ומה השלב הבא?
Its all about the money…
מוזמנים לקרוא בפוסטים: כיצד לתכנן נכון את תקציב החתונה? ו-ממה מורכב תקציב החתונה?
מקור התמונות: FreeDigitalPhotos.net