לא יעזור כלום, לאחרונה הפך המושג "חתונה קטנה" למקביל לאירוע איכותי ואישי ואילו חתונה גדולה למקבילה של אירוע המוני, מרתיע ואף מזעזע. המונחים חתונה קטנה או גדולה הם מאוד יחסיים ותלויים מלכתחילה בתפיסה של הזוג, הסביבה, גודל המשפחה ואופייה. אני לדוגמא התחתנתי בחתונה אליה הגיעו כ-340 אורחים והיו מי שאמרו עליה "אה, הייתה לך חתונה קטנה יחסית…." ואילו אחרים פערו פה ואמרו לי: "מאיפה היו לכם כל כך הרבה מוזמנים?".

חתונה אינטימית

http://fpconservatory.org

כשאני מגדירה חתונה קטנה, או יותר נכון מצומצמת הכוונה היא לא למשפחות קטנות יחסית, הורים שעובדים עם מעט אנשים אחרים או זוג שיש לו מעגל חברים מצומצם, אלא לחתונה שבה בני הזוג מחליטים לצמצמם במתכוון את מספר האורחים הפוטנציאלי כדי להגיע לרמת אינטימיות עם האורחים ולפגוש קהל שהם מכירים בוודאות כבר שנים. כלומר, לא לדודים מדרגה שלישית, לא חברים של הסבתא, לא לחברים מהצבא שלא ראו כבר עשור, אלא רק לקומץ מוזמנים שהזוג מנהל איתם קשר רציף בשנים האחרונות. יש מי שמגדיר את המוזמנים שלו לפי הנוסחא הבאה: מי שלא ראיתי בשנה האחרונה פנים מול פנים, פשוט לא מוזמן.

חתונה מצומצמת

http://www.weddingbells.ca

אין לי ספק שלחתונות עם קהל אינטימי ומצומצם יש קסם משלהם:

בני הזוג מכירים את כל האורחים ויכולים להסתובב בנינוחות וברוגע ופשוט להרגיש חפשיים.

נמנעת אי הנעימות הכרוכה בברכת שלום לחברה של האמא מהעבודה שמעולם לא יצא לכם לראות או לחלופין צביטה על הלחי מבן דוד של סבא שאין לכם מושג מה שמו.

האורחים כולם מגיעים בתחושת שמחה אמיתית ואף אחד לא מרגיש שהנה הפילו עליו קנס והוא חייב להגיע לחתונה- אנשים מגיעים לחתונה כי הם באמת רוצים.

אולם לחתונות קטנות יש גם חסרונות שמקורם לרב בפן הכלכלי:

מחיר מנה במקומות לאירועים קטנים בד"כ יקר יותר ממקומות לאירועים המוניים.

כיסוי שאר ההוצאות הנלוות (ביגוד, צלם, דיג'יי וכדומה) מתחלק בין פחות מוזמנים וההוצאה עולה.

מספר המקומות לאירועים קטנים הוא מצומצם יחסית וזה מקשה על החיפוש. ההיצע המצומצם מקשה על יכולת המיקוח של הזוג.

יחד עם זאת, לחתונה מצומצמת מגיעים רק האורחים הקרובים ביותר, שכנראה גם מעניקים מתנות נדיבות יותר ולכן זה עשוי לצמצם את החסרונות של אירוע קטן.

חתונה קטנה

http://www.paperpony.net

מתי, אם כך, חתונה קטנה הופכת לצרה גדולה?

אז כבר אמרנו שלחתונות קטנות יש קסם מיוחד ואווירה אינטימית וטובה. מה שיכול להרוס את האווירה הטובה הוא חתונה מצומצמת שלא נעשית בתיאום עם המעורבים.

נכון, זו החתונה של הזוג, אבל בל נשכח שבמעמד החתונה, גם ההורים מחתנים את הילדים שלהם. זהו מעמד מרגש להורים, לעיתים לא פחות מלזוג עצמו. ההורים פעמים רבות רוצים לחלוק את השמחה שלהם עם כמה שיותר אנשים בסביבתם- מעגל המשפחה המורחב, החברים מהעבודה, השכנים ועוד. מעבר לכך יש משפחות שמורגלות לסטנדרטים ומוסכמות מסויימים ומתקשים לצאת נגדם. יש מי שיחשבו שלא להזמין בן משפחה רחוק נחשב לא מנומס בעליל ועלול להתפרש מאוד רע בקרב המשפחה המורחבת.

ישנן משפחות שמקבלות באהבה והבנה את רצון הזוג לחתונה מצומצמת וזה מבורך, אולם יש הורים שעשויים שלא להסכים עם קביעת הזוג ואף להגיב בכעס, עלבון והתנגדות עזה.

כאשר מופיע קונפליקט בין המשפחות לזוג, זה הזמן לעשות חושבים. האם ההתעקשות שלנו על אירוע קטן שווה את המריבה עם ההורים? האם האווירה האינטימית והטובה לה אנו מצפים, אכן תתקיים במהלך החתונה או שההורים ירגישו רע בקשר לאירוע של בניהם?

אני דוגלת בשיטת החתונה המצומצמת רק כשהיא נעשית בשלום ובהבנה בין כל הצדדים. אין טעם להילחם ולהתעקש על חתונה באווירה אינטימית כאשר היא גובה קורבנות בדרך. במקום זאת אפשר למצוא מספר פתרונות יצירתיים לבעיה:

1. הפרדת רשויות- קיום 2 מסיבות חתונה, האחת אינטימית עם המוזמנים של החתן והכלה והשנייה למוזמנים של האורחים. 2 החתונות לא צריכות להיות מפוארות במיוחד או לעלות הון עתק- אפשר להסתפק בטקס יפה בבית/בבית הכנסת ולמסיבה השניה בארוחה במסעדה כאשר ההורים הם אלה שמארגנים ודואגים לסידורים.

2. פשרה בגודל החתונה- אפשר להיות פתוחים להורים ולהבין את מי בדיוק חשוב להם להזמין ובהתאם לכך להתגמש בכמות המוזמנים. החתונה לא תמנה 80 אורחים, אלא 110- אבל אתם תזכו לאווירה חיובית וטובה יותר מצד כל המשתתפים.

3. חתונה חוויתית- חתונה בחו"ל או חתונה בסופ"ש באילת הן חתונות חוויתיות ומיוחדות שלא ניתן לחלוק עם הרבה מאוד אורחים. אתם יכולים להחליט על קונספט מיוחד (לא חייב להיות יקר יותר) שאותו תוכלו לחלוק רק עם הקרובים לכם ביותר ובכך למנוע מראש חתונה גדולה.

חתונה קטנה

http://www.shopdailychic.com

כמה עצות לסיכום:

1. אם החלטתם על חתונה מצומצמת דאגו להסביר להורים בשיחה רגועה על הרצוינאל שעומד מאחורי הדברים. מאיפה נובע הרצון שלכם ולמה חשוב לכם שיקבלו אותו. גם אם ההורים לא יגלו גמישות, אתם תרגישו הרבה יותר טוב שנתתם להם הסבר מלא ובוגר על הסיטואציה.

2. אל תחתמו חוזה עם מקום אירועים, כל עוד הקונספט של חתונה מצומצמת לא ברור ומובן לכל הצדדים. אני מכירה לא מעט זוגות שהיו בתחושות קשות מספר ימים לפני החתונה כי חששו שהמקום שסגרו לא יהיה מספיק מרווח לכמות האורחים הסופית.

3. אם החלטתם בכל זאת ללכת בניגוד לדעתם של ההורים, אל תריבו איתם ואל תכנסו איתם לויכוחים. הראו חזית אחידה ותנו לכל צד (החתן או הכלה) להתמודד מול ההורים שלו. אחרי הכל, זה הילד שלהם ולו הם יכולים לסלוח על הכל.

אשמח לשיתוף עצות נוספות מניסיונכם בדבר חתונות מצומצמות- ממש כאן למטה בתגובות!

מה שלא תחליטו, שיהיה רק בשמחות!