יש לי חיבה מיוחד לאוכל הום מייד של מסיבת רווקות. לרב מדובר בכיבוד חלבי, שהוא קליל יותר ובדרך כלל גם קל יותר להכנה. לכל מי שמארגנת מסיבת רווקות אני ממליצה בחום כחלק מהארגונים למסיבה להפיץ רשימת כיבוד בין הבנות ולתת לבנות לבחור מה כל אחת תכין. יש מוזמנות שיפציצו בקינוח ויש כאלה שיש להן מתכון מנצח לסלט טעים. בנות בעלות קישורים יותר מצומצמים בתחום האוכל תמיד יכולות להביא אלכוהול או שתיה קלה, או לחילופין יכולות להשתמש במתכונים הנהדרים בפוסט שלפניכן.

את הרעיון לפוסט קיבלתי במהלך ביקור* במפעל הממרחים "מוטי שף" של השף מוטי רזון. הוזמנתי להתארח במפעל ולטעום מאכלים שהוכנו בשילוב עם הממרחים. כאשר אנחנו שומעים ממרח, ישר עולה לנו תמונה של לחם מרוח בממרח כלשהו. בביקור הופתעתי לגלות שהממרחים השונים משדרגים מאכלים פשוטים והופכים אותם לטעימים יותר ומיוחדים הרבה יותר. כך שכל אחת יכולה להכין מנה שתרשים את שאר הבנות ממש בקלות.


ממרחים למסיבת רווקות

את המתכונים הבאים וגם הרבה אחרים אפשר למצוא באתר "מוטי שף":

 ממרחים מעולים עם לחם טוב

אז ראשית כל, ההצעה הכי פשוטה שלי היא לבקש מהמוזמנות לקנות 2-3 ממרחים ולחם טוב ובחיי שזה מספיק. יש מגוון של 20 ממרחים שונים שניתן למצוא במחלקות המקוררים בנקודות מכירה שונות. אפשר להנות עם ממרחים מסורתיים כגון פסטו וממרח עגבניות מיובשות או להפתיע את הבנות עם ממרח זעתר, לימון כבוש, ארטישוק ועוד.

אני עדה לכך שהמכינים את הממרחים מחומרים טבעיים ומושבחים במפעל קטן, תוך תרומה לקהילה תורמים לקהילה: את המדבקות על גבי המוצרים מדביקים חניכים במרכז השיקום בטירת הכרמל. העסקת העובדים מאפשרת להם לחוש שווים ולהיות חלק מחברה פעילה ויצרנית. לכן תדעו לכם שקנייה של מוצרי "מוטי שף" לא רק משדרגת לכם את קישורי הבישול אלא גם מהווה תרומה לקהילה.

מוטי שף

פרוסות חציל צרוב עם פסטו 
חומרים ל 4 מנות: 
1 חציל בינוני 
מלח 
שמן לטיגון 
ממרח פסטו 'מוטי שף' 
אופן ההכנה: 
1. פורסים דק דק את החציל לאורכו 
2. מסדרים על השיש ומפזרים מלח מעל 
3. משאירים כחצי שעה 
4. שוטפים את פרוסות החציל ומספיגים במגבת ליבוש 
5. מטגנים בשמן חם להשחמה קלה 
6. עורכים בצלחת הגשה 
7. מברישים בממרח פסטו 'מוטי שף' ומגישים 

אוכל למסיבת רווקותפרוסות חציל צרוב עם פסטו וקרפצ'יו סלק

קרפצ'יו סלק עם פסטו וגבינת עיזים 
חומרים ל 4 מנות: 
1 סלק בינוני מבושל ופרוס דק 
1 גליל גבינת עיזים 
כף וחצי מיץ לימון טרי 
כף ממרח פסטו 'מוטי שף' 
אופן ההכנה: 
1. מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה 
2. מערבבים בכלי את ממרח הפסטו ומיץ הלימון 
3. בעזרת מברשת מברישים את פרוסות הסלקים עם הפסטו 
4. מפזרים מעל פרוסות גבינת עיזים ומגישים 

פסטה פנה עם עגבניות מיובשות 

חומרים ל 6-8 מנות: 
1 חבילה פסטה פנה (500 גרם) 
סיר מים רותחים 
כף מלח 
כף שמן זית 
שתי כפות ממרח עגבניות יבשות 'מוטי שף' 
גבינת פרמז'ן מגוררת (לפי הטעם) 
אופן ההכנה: 
1. מבשלים את הפסטה בסיר המים הרותחים לפי הוראות היצרן 
2. מעבירים למחבת להקפצה קלה עם ממרח עגבניות מיובשות 'מוטי שף' 
3. מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים 

ממרחים של מוטי שףפסטה פנה עם עגבניות מיובשות

 שעועית ירוקה מוקפצת בממרח שום 
חומרים ל- 6 מנות: 
1 חבילה של שעועית ירוקה עדינה וקפואה 
2 כפות ממרח שום 'מוטי שף' 
אופן ההכנה: 
1. חולטים את השעועית במשך חצי דקה ומסננים היטב. 
2. מעבירים למחבת טפלון חמה, מוסיפים את ממרח השום, מקפיצים כחצי דקה ומגישים. 

סלט אבוקדו וממרח לימון כבוש
חומרים ל4 מנות:
2 אבוקדו גדולים חתוכים לקוביות
10 עגבניות שרי חתוכים לקוביות
כף ממרח לימון כבוש 'מוטי שף'
אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומגישים

מסבת רווקות כיבודשעועית מוקפצת, סלט יווני משודרג וסלט אבוקדו עם לימון כבוש

רביולי ברוטב שמנת וממרח ארטישוק
חומרים ל-4 מנות:
1 שקית רביולי גבינה תרד בטטה או פיטריות
1 שן שום פרוסה
כפית שמן זית
1 גביע שמנת מתוקה
קורט מלח ופלפל חור גרוס
1 כף ממרח ארטישוק
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים עם מלח לבישול הרביולי
2. במקביל במחבת מאדים שום בשמן זית
3. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה
4. מכניסים את הרביולי לסיר 
5. מתבלים את השמנת במלח ופלפל
6. מוסיפים את ממרח הארטישוק
7. מסננים את הרביולי ומעבירים למחבת
8. מבשלים כדקה עם הרוטב ומגישים

פסטה פרפרים עם ברוקולי וממרח לימון כבוש
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה של חצי קילו פסטה פרפרים
2 גבעולי ברוקולי גדולים מחולקים לפרחים
כף וחצי ממרח לימון כבוש מוטי שף
הוראות הכנה:
1. מרתיחים מים עם מעט מלח
2. חולטים את הברוקולי ומצננים
3. מבשלים את הפסטה במים המומלחים ומסננים
4. במחבת טפלון מקפיצים את הפסטה, הברוקולי וממרח הלימון הכבוש במשך כחצי דקה ומגישים.

פיתות קרנצ'יות עם ממרח זעתר
חומרים:
פיתות
ממרח זעתר "מוטי שף"
אופן הכנה:
1. חוצים פיתות לאורך וחותכים לרבעים
2. את הרבעים מורחים בממרח זעתר
3. אופים כ-6 עד 7 דקות בתנור חם מאוד עד להשחמה
4. מומלץ להגיש עם מטבל לבנה

מתכונים למסיבת רווקותפיתות קרנצ'יות

סלט יווני משודרג
לסלט היווני המסורתי מוסיפים כף של ממרח זעתר של "מוטי שף" ומשדרגים אותו ברמה.

המאכלים שלפניכן נטעמו על ידי ואני יכולה להבטיח לכן שהם פשוט מעולים. בפעם הבאה שאתן מארגנות רשימת כיבוד למסיבת הרווקות, אני מאוד ממליצה, לשלוח למוזמנות את הפוסט ולעשות לכולן את החיים קלים יותר וטעימים הרבה יותר.

*הביקור נערך כחלק מפעילות יח"צ של המקום