מדריך פשוט וקל להכנת מרכז שולחן לחתונה, ארוחה חגיגית או קישוט הבית.
חומרים:
פרחים- זר צנוע עולה כ-25 שקלים בסופר (אני מקפידה לקנות זר כמעט כל שישי וזה עושה לי הרבה טוב על הנשמה).
צנצנת- תתפלאו לגלות כמה הצנצנות של המיונז או הרוטב לפסטה הן צנצנות מהממות, עשו בהן שימוש חוזר.
סרט מתנה (מפלסטיק, בד, תחרה או מה שמתחשק)- ניתן לקנות מebay בכמה שקלים בודדים- ribbon.
צבע מאכל- באיזה צבע שמתחשק, עולה כ-3 ש"ח.
דבק סלוטייפ שקוף.
מספריים.
סכין חדה.
הכנה:
1. חתכים סרט באורך השווה להיקף הצנצנת.
2. כדי שיהיה אסתטי יותר את שני צידי הסרט מדביקים עם דבק סלוטייפ מבפנים, ומשחילים את העיגול שנוצר על גבי הצנצנת.
3. אם רוצים אפשר ליצור פפיון: לוקחים רצועת סרט ומקפלים באמצע ב90 מעלות (כמו בתמונה).
4. מביאים את הקצה אל הקיפול, ומדביקים עם סלוטייפ.
5. מביאים את הקצה השני אל הקיפול ומדביקים היטב- נוצר פפיון חמוד.
6. מדביקים את הפפיון אל הסרט- כדי שדבק הסלוטייפ לא יבלוט ניתן לעשות טבעת דו צדדית מהסלוטייפ באמצעותה ניתן יהיה להדביק את הפפיון מאחור.
בתמונה יש שתי צנצנות האחת עם פפיון והשניה בלי- שתיהן חינניות וטרם החלטתי מי מהן יותר.
7. ממלאים את הצנצנות מים פושרים עד 2/3 מהגובה ומוסיפים לתוכן כמה טיפות צבע מאכל, עד שמקבלים את הצבע הרצוי.
8. עכשיו עוברים לטפל בפרחים:
א. מורידים את העלים מכל אורך הגבעול מלבד החלק העליון שצמוד לפרח.
ב. חותכים את הגבעול בהתאם לגובה הצנצנת.
ג. את החתך עושים באמצעות סכין חדה (זהירות על האצבעות) בחתך אלכסוני- כמו בתמונה. חיתוך זה מאפשר זרימת מים טובה דרך תעלות המים של הפרח ומונע מצב שהפרח כולו נשען על הצנצנת וסותם לעצמו את כניסת המים (ראו בהמשך טיפים לזר פורח לאורך זמן).
9. מכניסים את הפרחים לתוך הצנצנות- תודו שצבע המאכל מעניק לפרחים מראה מתוחכם ומקסים במיוחד.
10. והמחזה יפה עוד יותר כאשר הורדים נפתחים:
כמובטח- טיפים לזר פורח לאורך זמן:
- זר שמקבלים צריך לעבור טיפול מקדים כדי לפרוח לאורך זמן.
- מפרקים את הזר ומנקים את כל גבעולי הפרחים מעלים עד לגובה 2/3- עלים הם כר פורה להתפתחות חיידקים שיסתמו את התעלות המים של הפרחים ויסריחו את המים.
- חותכים את כל הגבעולים בגובה המתאים לאגרטל בשיטה האלכסונית- כמתואר בפוסט.
- מוסיפים למים חצי כפית סוכר (חומר מזון לפרח) וכמה טיפות אקונומיקה (לחיטוי נגד חיידקים במים). במקרה שלנו לא נוסיף אקונומיקה, כי יש לה יכולת לנטרל את צבע המאכל וכך המים יהפכו במהרה לשקופים. ניתן לשים את הצנצנות עם צבע המאכל למשך האירוע עצמו ולהוסיף אקונומיקה ביום למחרת.
- ממלאים מים כך שרק החלקים של הגבעולים נטולי העלים יהיו טבולים במים.
- מחליפים מים (עם סוכר ואקונומיקה) אחת לשלושה ימים.